Stel nou dat je niets nieuws wilt leren

 

Ja, natuurlijk wel dingen op je eigen vakgebied, want je wilt op zijn minst bij blijven in je vak, en het liefst ook doorgroeien en jezelf ontwikkelen.

 

Maar dingen die daar verder vanaf liggen, die wil je misschien helemaal niet leren. Dingen die niet jouw expertise zijn, maar waar je wel iets mee zou moeten om te zorgen dat je nieuwe klanten blijft krijgen.  Zoals het maken van video’s. Technisch gezien is het écht niet ingewikkeld, maar alles bij elkaar is het toch echt wel een iets dat tijd kost voordat je het goed onder de knie hebt – en dus: voordat je er plezier aan gaat beleven.

 

Je moet nogal wat drempels over

 

Er zijn nogal wat dingen waarover je moet nadenken als je video's gaat opnemen.

  • Waar neem je je video’s op? Is het licht goed? Is de achtergrond netjes?
  • Wat wordt de inhoud van je video’s? Heb je een strategie, of doe je elke week maar gewoon wat je invalt?
  • Hoe zorg je dat het er een beetje ontspannen uitziet? Jezelf terugzien op video is voor de meeste mensen best een dingetje.
  • Op welke sociale media publiceer je de video's? En hoe zet je goed inop je website en in een nieuwsbrief naar je lezers?

 

Alles bij elkaar wordt het dan toch misschien een berg waar je tegenaan zit te kijken, en waar je daarom maar liever niet aan begint.

 

En natuurlijk gaat intussen ook je werk gewoon door, zit je agenda vol met van alles en nog wat, en dat maakt het dan helemaal lastig om echt eens even je schouders eronder te zetten. Of: het is een heerlijk excuus om maar even niet iets te doen met video’s. Hoewel je eigenlijk wel weet dat het de snelste manier is om je zichtbaarheid te vergroten en te bouwen aan het vertrouwen bij je kijkers.

 

Je hoeft het niet alleen te doen

 

Stel nou, dat je het allemaal niet zelf hoeft te leren, maar dat je het samen met mij zou kunnen dóen. Samen een strategie uitstippelen, samen bedenken wat voor inhoud voor jouw kijkers het meest interessant is, samen de video’s opnemen zodat jij ze alleen nog maar hoeft te publiceren? Dan wordt het ineens een stuk makkelijker.

 

Het scheelt je heel veel gepieker over de onderwerpen voor je video’s, het scheelt je talloze pogingen waar je misschien wel steeds moedelozer van wordt, en het scheelt je frustratie omdat het niet lukt zoals jij ’t graag zou willen.

 

Vier seizoenen

 

Stel dat je een jaar lang elke week een video zou publiceren. Wat zou dat voor jouw bedrijf betekenen?

De ondernemers die minimaal zes weken met mij werkten, behaalden de volgende resultaten:

  • aanvragen voor in company trainingen
  • aanmeldingen voor nog niet geplande workshops
  • nieuwe klanten die werden doorverwezen door mensen die de video's hadden gezien

Als dit al het resultaat is van zes weken lang elke week een video publiceren, wat zal het resultaat voor jou dan zijn als je dit een jaar lang gaat doen?

 

De investering

 

De gemiddelde prijs voor het opnemen van een video door een vakman of vakvrouw is €200 per video van 1 minuut. Stel dat je dan elke week een video opneemt, dan zou je tienduizend euro kwijt zijn. Dat vind ik niet helemaal realistisch.

 

Ik doe het natuurlijk anders: ik help je met de strategie (wat voor video’s zorgen er nou voor dat jij er ook echt meer klanten door krijgt), met de onderwerpen per video, en ik coach je bij het opnemen zodat jij ook helemaal jij bent. Het doel is om video’s te maken die ervoor zorgen dat je nieuwe klanten krijgt met terugkerende opdrachten.

 

Een jaartraject om samen met mij vier seizoenen lang video's te maken die bij jou zorgen voor een volle agenda, is 3520 euro ex btw. Betalen in termijnen kan; dan wordt het drie keer 1250 euro. Voor jou is de vraag hoeveel klanten met terugkerende opdrachten je nodig hebt om dit terug te verdienen, en er vervolgens nog veel meer aan over te houden – want dat laatste is natuurlijk de bedoeling. En dat gaat met elke week een video ook zeker lukken.

 

Volgend jaar een volle agenda en veel meer omzet. Is dit iets voor jou?