Over mij

Hei! Ik ben Esther van Berk.

Al meer dan 15 jaar ondernemer. Eerst als tekstschrijver (kort, helder en effectief een boodschap overbrengen), daarna fotograaf (de sprankelende schoonheid van enthousiasme vangen), en nu combineer ik die twee. Video’s met visie voor ondernemers met een missie.

Mijn overtuiging

Ik geloof er heilig in dat we hier allemaal zijn om een klein stukje bij te dragen aan deze wereld, op wat voor manier dan ook. We hebben allemaal onze eigen talenten – de dingen waar we goed in zijn zonder dat we dat zelf in de gaten hebben.

Als we ons een beetje meer bewust zouden zijn van die talenten, en ze onbeschaamd zouden durven gebruiken om de wereld mooier te maken, dan zou het allemaal zoveel makkelijker gaan. Dan zouden we onszelf niet meer klein houden, maar eenvoudigweg doen waarvoor we hier zijn. Ik help jou graag met jouw stukje.

Esther van Berk - de Visiegraaf

Er was eens een erg verlegen meisje…

Ze was op de lagere school erg gepest, en misschien wilde ze daarom wel liefst een beetje onzichtbaar zijn. Ze werd fotograaf, en genoot ervan om te zien hoe mooi mensen waren. Geen modellenmooie mensen, maar heel gewone mensen, die mooi werden als ze straalden van enthousiasme. Dat legde ze vast met haar camera en daar werd ze dolgelukkig van.

Toen werd ze ineens gevraagd om elke week voor een groep van 25 ondernemers te staan om training te geven. Doodeng vond ze dat, want sommige van die mensen hadden veel meer werkervaring dan zij. En toch was het elke keer leuk. Bedenken: wat kan ik ze deze week meegeven om over na te denken? Of: welke heel simpele tip kunnen ze vandaag al toepassen? Eigenlijk was het een feestje, zo voor een groep staan.

En dat vonden die ondernemers ook. Zij vroegen: “Waarom sta jij achter die camera? Jij moet juist vóór de camera, dat doe je hartstikke goed!”

Dat meisje ben ik. Uiteraard.

Inmiddels maak ik samen met ondernemers video’s voor sociale media. Video’s waarin je de mens leert kennen en voelt hoe belangrijk de missie is die iemand heeft.

Inmiddels ben ik minder verlegen. Ik geef presentaties aan grote groepen ondernemers en ik sta elke week voor de camera.

Inmiddels kan ik hier mijn gezin van onderhouden, zodat mijn man volledig kan werken aan zijn startup en mijn twee pubers kunnen studeren. En daar ben ik best trots op.

X

Liefhebber van:

 • Genietbier (Karmeliet)
 • Zeilen (Waddenzee)
 • Zwemmen (in buitenwater, het hele jaar door)
 • Lezen (o.a. Harry Potter, maar
  nog véél meer)
 • Tweedehands (omdat er al veel te veel geproduceerd wordt in deze wereld)
 • Koud douchen (krijg je energie van!)
 • Onbewerkt eten (dus geen pakjes en zakjes)
 • Notitieboekjes
 • Schrijven met vulpen (onder andere in mijn papieren agenda)
 • Mooie gesprekken met fijne mensen