Hei! Ik ben Esther van Berk.

 

Liefhebber van:

 

  • Genietbier (Karmeliet)
  • Zeilen (Waddenzee)
  • Zwemmen (Vlinderslag)
  • Lezen (te veel om op te noemen)
Esther van Berk - de Visiegraaf

Er was eens een erg verlegen meisje. Ze was op de lagere school erg gepest, en misschien wilde ze daarom wel liefst een beetje onzichtbaar zijn. Ze werd fotograaf, en genoot ervan om te zien hoe mooi mensen waren. Geen modellenmooie mensen, maar heel gewone mensen, die mooi werden als ze straalden van enthousiasme. Dat legde ze vast met haar camera en daar werd ze dolgelukkig van.

 

Toen werd ze ineens gevraagd om elke week voor een groep van 25 ondernemers te staan om training te geven. Doodeng vond ze dat, want sommige van die mensen hadden veel meer werkervaring dan zij. En toch was het elke keer leuk. Bedenken: wat kan ik ze deze week meegeven om over na te denken? Of: welke heel simpele tip kunnen ze vandaag al toepassen? Eigenlijk was het een feestje, zo voor een groep staan.

 

En dat vonden die ondernemers ook. Zij vroegen: “Waarom sta jij achter die camera? Jij moet juist vóór de camera, dat doe je hartstikke goed!”

 

Dat meisje ben ik. Uiteraard.

 

Inmiddels maak ik samen met ondernemers video's voor sociale media zodat ze meer klanten krijgen en meer omzet maken. Geen reclame-video's, maar video's waarin mensen jou leren kennen. Want pas als mensen jou kennen, sympathie voor je voelen en vertrouwen, gaan ze zaken met je doen.

 

Inmiddels ben ik minder verlegen. Ik geef presentaties aan grote groepen ondernemers en ik sta elke week voor de camera.

 

Inmiddels kan ik hier mijn gezin van onderhouden, zodat mijn man volledig kan werken aan zijn startup en mijn twee pubers kunnen studeren. En daar ben ik best trots op.

 

X