Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf.

Het is mijn overtuiging dat er enorm veel coaches, trainers en therapeuten zijn die veel meer mensen zouden kunnen en willen helpen dan ze nu doen. En dat komt omdat de mensen die hen nodig hebben, niet weten dat deze coaches, trainers en therapeuten bestaan.

 

Het is mijn missie om coaches, trainers en therapeuten te leren om trots te zijn op wat zij kunnen bewerkstelligen en dat ook in video's uit te dragen, zodat ze gezien worden en veel meer mensen verder kunnen helpen.

Ik wilde liefst niet gezien worden

Ooit was ik een meisje op de basisschool dat enorm gepest werd. Ik droeg een bril, sprak te netjes, kon te goed leren. Ik hoorde er niet bij, was onzeker, wilde het liefst niet gezien worden.

 

Later leerde ik dat ik het nooit goed genoeg kon doen. Ik probeerde het anderen naar de zin te maken, maar schoot altijd te kort. En dus was ik het liefst een beetje onzichtbaar.

 

Mijn carrière begon ik als tekstschrijver. Mijn kwaliteit: korte, eenduidige, informatieve teksten schrijven. Daarna maakte ik de overstap naar fotografie. Veilig aan de andere kant van de camera, als een vlieg op de muur, zo min mogelijk aanwezig zijn en vastleggen wat anderen zo mooi maakte.

 

Wat mensen mooi maakt, is enthousiasme. Mensen zijn prachtig als ze glimmertjes in hun ogen krijgen. Daar kan geen photoshop tegenop. Dat is wat ik wilde laten zien met portretfotografie. Ontspannen, enthousiaste, echte mensen.

 

Later kwam daar video bij. En ineens kwamen tekst en beeld samen. Kort, krachtig, ontspannen en sprankelend. Alles ineen.

 

En plotseling moest ik vóór de camera, om te vertellen wat je met video kan. Doodeng. Ik, die altijd maar wilde opgaan in de achtergrond.

 

 

Ik heb iets te vertellen dus ik moet wel

Maar nu heb ik iets te vertellen. Iets dat eruit moet. Er zijn namelijk zo ontzettend veel coaches, trainers en therapeuten die onzichtbaar zijn. Die alleen laten zien wat ze doen, maar die zelf niet in beeld durven te komen. En dat is  zo ongelofelijk zonde. Hoe moeten cliënten dan weten bij wie ze moeten zijn? Hoe weten die klanten nou met welke coach of trainer ze een klik hebben?

 

Ik ben voor de camera gaan staan. Om eerlijk te zeggen: ik vind het nog steeds geen feestje om mezelf terug te zien. Maar wat ik te vertellen heb, is veel belangrijker dan dat.

 

En omdat ik zelf weet hoe verschrikkelijk het kan voelen voor de camera, kan ik anderen leren hoe ze daar mee om kunnen gaan.

 

Ik geloof in de schoonheid van ieder mens.

Ik vind dat mensen gezien mogen worden. Want als mensen elkaar echt zien, worden ze meestal blij van elkaar.

 

Wil je nader kennismaken, of weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op. Ik zie je graag!