Wat komt er kijken bij het maken van goede video’s?

Er komt best wat kijken bij het maken van goede video’s die uiteindelijk zorgen voor meer klanten en meer omzet. Als je het goed wilt doen, denk je over de volgende dingen goed na.

Onderwerpen

De meeste ondernemers vinden het heel lastig om te bedenken waar ze allemaal video’s over kunnen maken. En dat is niet zo gek; als ondernemer vind je heel veel dingen logisch die voor je klanten helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

En: je hebt vaak veel meer kennis in huis dan je zelf op het eerste oog denkt. Kennis en ervaring die jouw klanten niet hebben, en waar je hen dus heel goed over kunt adviseren.

Vaak heb je een buitenstaander nodig die jou de juiste vragen stelt om tot een mooie lijst met onderwerpen te komen die zinvol zijn voor de kijkers van je video’s, en die ervoor zorgen dat jij gezien wordt als autoriteit in jouw vakgebied.

Strategie

Je kunt lukraak elke week een video op sociale media zetten in de hoop dat die door de juiste persoon op het juiste moment wordt gezien.

Veel efficiënter is het om van te voren te bedenken wat je met de video’s wilt bereiken. Wil je dat de kijkers

  • naar je website gaan
  • informatie / demo aanvragen
  • contact opnemen
  • een reactie achterlaten
  • je video delen met zoveel mogelijk mensen

Als je weet wat je doel is, krijg je veel meer grip op het resultaat van je video’s. Dat is een investering die je veel meer gaat opleveren en waarvan je de resultaten ook veel beter kunt monitoren.

Ondertiteling

Video’s die je op sociale media zet kunnen eigenlijk niet zonder ondertiteling. Er zijn maar weinig mensen die in de gelegenheid zijn of de moeite nemen om video’s met het geluid aan te bekijken. Hebben jouw video’s geen ondertiteling, dan mis je het overgrote deel van jouw potentiële kijkers, en dat is zonde.

Bovendien indexeert Google alle geschreven tekst op internet – dus ook ondertiteling. Het helpt je enorm bij je vindbaarheid in Google.

Nu kun je met behulp van apps je video’s ondertitelen. Die zijn echter nooit foutloos, dus je zult altijd zelf iedere zin moeten nalopen om te zien of ’t correct is, en verbeteren waar dit niet het geval is. Dat kost al gauw een half uur per video van een minuut.

Maak je video’s samen met De Visiegraaf, dan krijg je de video’s altijd inclusief ondertiteling aangeleverd en heb je er zelf geen omkijken naar.

Beeldkwaliteit

Bij video is beeld natuurlijk alles. Goed licht en goede beeldkwaliteit maken dat je professionaliteit uistraalt.

De Visiegraaf neemt alle video’s op met een spiegelreflexcamera en een professionele voicerecorder met dasspeldmicrofoon. Dat hoor en zie je.

Plannen en plaatsen

Als je een communicatiestrategie hebt uitgedacht, is het wel van belang dat de juiste video’s op het juiste moment op het juiste platform worden geplaatst.

Consistentie, herkenbaarheid en regelmaat zijn de ingrediënten die zorgen voor succes. Als je daar steken laat vallen, loop je het risico dat het resultaat van al je inspanningen uitblijft. Dat is zonde.

In de praktijk blijkt het voor veel ondernemers lastig om de regelmaat van het plaatsen van video’s vol te houden. Er moeten vaak zoveel dingen gebeuren, dat zaken als de wekelijkse marketingacties er maar al te vaak bij in schieten.

Daarom neemt de Visiegraaf dit graag uit handen; zo ben je altijd zeker van continuïteit in je marketing, hoe druk jij het ook hebt.

Je krijgt ongeveer 1 x per week een mailtje. Lees meer in de Privacy verklaring.