10 Kilo lichter

 

Laatst werd ik ingehuurd als videotrainer, om mensen te begeleiden die voor de organisatie waar zij werken allerlei lesmateriaal digitaal beschikbaar maken.

 

Video is natuurlijk een prachtig middel om lesstof persoonlijker en toegankelijker te maken. Maar waar al die mensen tegenaan liepen: het kost zoveel tijd. Want het is ingewikkeld als je video’s wilt gaan monteren. Je moet nadenken over een script, je moet leren om te gaan met software om de video’s te bewerken en monteren, en dan moet je de boel nog ergens online publiceren. Veel gedoe, zeker voor mensen die inhoudelijk heel goed zijn, maar die geen expert zijn op het gebied van video-opnames en montage.

 

En ik moet zeggen; ik zag er best tegenop om deze mensen te begeleiden. Mijn doelgroep bestaat uit zelfstandig ondernemers die video’s gebruiken om regelmatig in beeld te zijn bij hun klanten. Ik krijg de kriebels van grote organisaties waar het maanden duurt voordat er beslissingen worden genomen en waar nieuwe ideeën vaak met argwaan worden ontvangen om al heel snel ergens onder in een la te belanden.

 

De vragen die ik vooraf gemaild kreeg, gingen tot overmaat van ramp vooral over software. “Wat is het handigste programma om video’s in te bewerken?” “Heb ik voldoende aan de gratis versie, want de betaalde versie wordt niet vergoed door mijn werkgever.” “Kun je mij vertellen hoe ik in dit programma ….” – die vraag kreeg ik van drie verschillende mensen die elk een ander programma gebruikten. Ik kreeg er buikpijn van. Ik houd helemaal niet van video’s monteren; dat onderdeel besteed ik het liefste uit aan een zeer gewaardeerd collega die daar juist plezier in heeft.

 

Uiteindelijk heb ik iedereen verteld hoe ik werk. Ik monteer helemaal niets. Ik maak een kort maar krachtige opname, ik schrijf er tekst omheen zodat tekst en video elkaar aanvullen en dat is het. Dus ik deed een voorstel voor een format: een korte introductievideo waarin je vertelt wat de kijkers gaan leren. Dan een andere inhoudelijke video met het lesmateriaal, en tenslotte een derde video waarin je de hoofdpunten nog even samenvat. Zo zou ik het doen.

 

Ik heb zelden mensen zo opgelucht gezien. Het kan dus allemaal eenvoudig! Je hoeft helemaal niet met allerlei nieuwe software te leren werken. Op deze manier wordt het allemaal zóveel makkelijker en leuker!

10 Kilo minder wogen ze, per persoon. En ik ook. J

 

Meer weten?

Volg mijn gratis videotraining. Ik help je over de eerste drempels heen, en daarna mag je onbeperkt bij mij de kunst afkijken.

 

https://www.devisiegraaf.nl/overwin-de-5-grootste-drempels-tegen-video/

Ik zie je graag!