“We willen alleen maar jou”

“We willen jóu.”

“Er zijn minstens 1000 anderen die veel beter gekwalificeerd zijn.”

“Maar we willen jóu.”

 

Acht jaar geleden werkte ik als fotograaf en deed ik alleen zakelijke fotografie. Tot ik een berichtje kreeg via Facebook: “Wij gaan op 24 juli trouwen en we zoeken een fotograaf. Heb jij tijd om dat te doen?” Ik schreef een vriendelijk doch beslist berichtje terug dat ik alleen zakelijke fotografie deed, en geen ervaring had met huwelijksfotografie. Ik gaf de websites door van een aantal collega’s die ik persoonlijk kende en die ik van harte kon aanbevelen.

 

Vervolgens kreeg ik een telefoontje: “We willen echt alleen maar jou. In ons beroep hebben we met zoveel fotografen te maken, en op ons huwelijk willen we echt iemand die bij ons past en bij wie we een goed gevoel hebben.”

 

Ik had zowel de man als de vrouw nog nooit gezien of gesproken.

 

Waar ze me van kenden: hij is dirigent, zij is klarinettiste en zij kenden de reportages die ik maakte voor een tijdschrift over klassieke muziek. De persoonlijke indruk die ze van me hadden, kwam van wat ik deelde op Facebook.

 

Ik maakte toen nog niet eens gebruik van video’s; maar ik realiseerde me hoe enorm krachtig het is als je jezelf laat zien als mens – en niet alleen als ondernemer. Dat wat je bezighoudt, daar waar je je druk over maakt, de dingen waar je juist niet in geïnteresseerd bent of waar je je over verbaast; het maakt allemaal dat je gelijkgestemden ontmoet die jou kiezen om wie jij bent.

 

Destijds heb ik inderdaad de bruiloft van deze prachtige mensen gefotografeerd. En het was een feestje. Het is wel bij die ene bruiloft gebleven; ik vind het nu eenmaal geweldig om ondernemers die mooie dingen doen, te helpen met hun zichtbaarheid zodat de hele wereld weet dat ze er zijn. Want alleen als mensen weten dat je voor ze bent, kunnen ze klant bij je worden.

 

Video is nog zoveel krachtiger dan fotografie. Al was het alleen al omdat je nog veel meer zintuigen aanspreekt dan alleen met beeld.

 

Donderdag 10 november van 9.00 tot 10.00 geef ik een gratis online masterclass: Klanten Krijgen die Alleen Jóu Willen – en Niemand Anders. Als je na het lezen van dit verhaal denkt: oef, dat zou ik ook wel willen; meld je dan aan: https://www.devisiegraaf.nl/gratis/masterclass/

 

Je bent meer dan welkom!