Tegen de stroom in is juist veel makkelijker

Onze zoon heeft een tijd gehad waarin hij (in onze ogen) veel te veel aan het gamen was. Wij vonden daar van alles van, maar we ontdekten gelukkig ook dat hij er ontzettend veel van leerde. Tactisch denken bijvoorbeeld. In een van de games die hij speelde, werd er gehandeld in wapens, voertuigen en uitrustingen. Heel erg niet mijn ding, maar daar gaat het even niet over. Wat mijn zoon ontdekte, was dat hij veel betere deals kon sluiten als hij tegen de stroom in ging. Als er nieuwe handelswaar op de markt was, dan waren de prijzen enorm hoog, want iedereen wilde het nieuwste van het nieuwste. Vervolgens daalden die prijzen vaak weer redelijk snel, als de belangstelling voor het nieuwe eraf was of omdat er een nóg nieuwere uitvoering werd geïntroduceerd. Mijn zoon kocht en verkocht precies tegengesteld aan wat iedereen deed. Niet het nieuwste van het nieuwste tegen de hoogste prijs, maar juist later als de prijzen gedaald waren en hij er toch een mooie winst op kon maken. Hij was er na verloop van tijd behoorlijk goed in en haalde veel betere resultaten dan veel van zijn vrienden, die met de grote stroom mee kochten en verkochten.

In het ondernemerschap is het precies hetzelfde.

Ik spreek op dit moment veel ondernemers die allerlei activiteiten uitstellen tot na de zomer, omdat nu toch iedereen met vakantie is. En dat is zonde, want juist in de zomermaanden kun je goed zakendoen.

– Veel mensen hebben het rustiger dan anders, dus is er nu juist ruimte voor de dingen waar ze op andere momenten in het jaar geen tijd voor hebben.

– Je kunt juist in rustiger tijden heel veel tijd en energie in je marketing steken zodat je in drukkere periodes alles hebt klaarstaan en alleen maar hoeft te plaatsen.

– Er zijn minder mensen aanwezig op social media. Jouw posts zullen daardoor meer bereik krijgen omdat de spoeling minder dun is. Er is minder overload.

Maak dus gebruik van die zomermaanden! Als je nu stilvalt, kost het na je vakantie tien keer meer moeite om de boel weer op gang te brengen. En hoe heerlijk is het om met vakantie te gaan en te weten dat alles voor na je vakantie al helemaal klaarstaat zodat je dan direct lekker aan de slag kunt?

Ik heb twee klanten met wie ik de komende weken elke week aan het werk ben om precies dit voor elkaar te krijgen. Daar kunnen er nog twee bij; dan zit mijn agenda vol en moet je wachten tot september. Ben jij een van die twee?

Dit is wat we de komende weken samen kunnen doen:

  • 12 video’s zonder meer (die je minstens 3 x in de herhaling kunt gooien) voor €1995
  • 12 video’s inclusief marketingadvies en -strategie (en die video’s herhaal je daarna ook gewoon) voor €2495
  • Een jaar lang video’s, foto’s, social mediaposts en dus helemaal mij erbij waarbij we minstens elke maand 1op1 contact hebben, dan kan dat voor €5440

Alle prijzen zijn ex btw en inclusief mijn beste kunnen voor jou.

Wat doe jij? Zwem je deze zomer met de stroom mee, of doe je het net even slimmer?

Er zit maar één mail tussen afwachten of in actie komen: esther@devisiegraaf.nl