#4: Het hoeft niet perfect!

Het moet wel perfect!

Dat is vrijwel altijd de eerste reactie als ik vraag waarom mijn cursisten nog geen video’s hebben gepubliceerd. Ze hebben ze wel gemaakt, en dat alleen is al een diepe buiging waard. Maar dan komt het moment om de video online te gooien. En dan kan iedereen hem zien. En dan kan iedereen er iets van vinden.

Dat is eng. En dus moet het perfect.

Maar weet je, perfectie is een illusie. Niets of niemand in deze wereld is perfect. En dan: wat voor de een ‘perfect’ is, is dat voor een ander helemaal niet. Smaken verschillen nou eenmaal.

Weet je waar mensen het wel vaak over eens zijn?

Of iets echt is of niet. Of iemand geloofwaardig, betrouwbaar en professioneel overkomt. Daar zijn mensen het meestal wel snel over eens. En dat is eigenlijk ook het enige wat belangrijk is. Wat straal je uit?

Vergeet perfectie. Wees echt. Wees jezelf. Maak fouten. Lach om jezelf. En help iemand een stukje verder met wat jij te bieden hebt. Juist door te laten zien dat jij ook niet perfect bent.

 

 

Een gratis strategie-gesprek

Ik denk graag met jou mee om te kijken hoe we jouw bedrijf aan meer klanten en meer omzet kunnen helpen. Mail me voor een gratis en vrijblijvend online strategie-gesprek. Ik geef je sowieso suggesties voor een succesvolle aanpak. Ik zie je graag!

Meest recente blogs