“Ik vind het vreselijk om mezelf terug te zien”

Dat is een van de grootste belemmeringen om video’s te gaan maken.

“Help! Dan zie ik mezelf! En ik ben vreselijk! Ik trek rare gezichten, mijn haar zit stom, ik heb veel meer rimpels dan ik altijd denk van mezelf en een onderkin, en mijn stem klinkt afschuwelijk.”

Dit is wat ondernemers zeggen als ik vertel dat ik video’s maak om mijn bedrijf in beeld te brengen bij zoveel mogelijk coaches en behandelaars.

“Knap hoor, ik zou het niet durven.”

“Ja maar jij komt zo ontspannen over. Jij bent gewoon helemaal jezelf voor de camera. Ik kan dat niet hoor.”

Alsof ik met een camera in mijn hand geboren ben.

Niemand gelooft mij nog als ik zeg dat ik het afschuwelijk vond om voor de camera te staan. Als ik vertel dat ik net als een bang konijntje met grote angstogen in de lens keek, totaal verstard. Dat ik het vóelde als er een camera op mij gericht werd, nog voor ik die camera ook maar had gezien.

Je zult het van me moeten aannemen.

Ik weet precies hoe het voelt voor die camera. Daarom heb ik er ook zo lang achter gestaan.

Maar inmiddels voel ik ook een brandend vuurtje in mij. Een vuurtje dat hevig aanwakkert als ik coaches en behandelaars kan helpen om zichzelf te laten zien.

Ik vind het ongelofelijk belangrijk dat coaches en behandelaars gezíen worden. Hoe moet een coach aan klanten komen als niemand weet dat hij bestaat?

Als ík een coach zoek, dan wil ik weten wat voor iemand dat is. Wat voor energie iemand uitstraalt, of dat klopt met mijn energie en of die coach dus de juiste persoon voor mij is.

Dat weet ik alleen maar als ik die coach heb leren kennen. En dat kan alleen maar als ik hem gezien of gesproken heb. Uit een tekst en een paar foto’s kan ik niet voelen of we klikken.

Met video kan dat wel.

Ik heb mijn angst voor de camera overwonnen zodat ik jou kan helpen hetzelfde te doen. We doen het namelijk niet voor onszelf; we doen het om zoveel mogelijk mensen te bereiken die onze hulp zo goed kunnen gebruiken.

Wil je weten hoe het makkelijker wordt voor jezelf? Kijk dan deze video. 🙂