Kan het niet iets leuker?

https://vimeo.com/267289211

 

 

Iemand die zelf nog geen video’s maakt, vroeg me dat laatst. “Zo’n praathoofd in beeld, dat is toch saai? Daar kijkt toch niemand naar? Kan dat niet wat creatiever?”

 

Ja natuurlijk kan dat. Je kunt van alles met video. Alleen: dat kost best veel moeite en vooral heel veel tijd. Tijd om te bedenken, om voor te bereiden, om te filmen, te monteren, muziekje eronder, ondertiteling erbij.

 

Marathon

Voor mij is dat net zoiets als een marathon lopen. Als je nog nooit hardloopschoenen hebt aangehad, loop je niet in een keer ongetraind een marathon.  En als je denkt: over een half jaar wil ik een marathon lopen, dan is de kans groot dat je ontmoedigd raakt.

 

Omdat je conditie moet opbouwen, meters moet maken, ervaring opdoen in welk tempo jij lekker loopt. Enzovoort enzovoort. Ik heb geen verstand van hardlopen, dus ik zal het hierbij laten, maar je snapt wat ik bedoel.

 

Kleine stapjes

Begin met kleine stapjes, als je video’s gaat maken. Zorg dat het makkelijk is, en leuk. Dat je je in het begin alleen op de inhoud hoeft te concentreren. Dat is al ingewikkeld genoeg. De rest komt later.

Of niet. Als je merkt dat die hele eenvoudige filmpjes ook werken, waarom zou je het dan ingewikkelder maken? Tenzij je daar enorm veel lol in hebt, en heel veel tijd over. Maar eigenlijk hoop ik dat je geen tijd over hebt om mooie filmpjes te maken. Die filmpjes zorgen namelijk enorm goed voor zichtbaarheid en dat zorgt ervoor dat je meer klanten krijgt. En dat is waar je het voor doet, toch?

 

Als je nu al meer klanten hebt dan je aan kunt, dan kun je de PS onder dit bericht overslaan.

 

Heb je nog niet voldoende klanten, lees dan vooral de PS wel even.

 

Hartelijke groet!

 

Esther

 

PS: Ik help je graag om meer klanten te krijgen. En ik weet uit ervaring dat video’s daar enorm bij helpen. Op maandag 14 mei geef ik mijn basisworkshop Vergroot je zichtbaarheid met Video, en daar is nog maar één plekje vrij. De eerste acht plaatsen waren namelijk al vol voordat ik de workshop online aankondigde. Voor diezelfde workshop in juni hebben zich al vier mensen aangemeld. En ook die datum heb ik alleen nog maar op aanvraag bekend gemaakt.

 

Ik help jou ook graag om je workshops vol te krijgen en meer klanten te bereiken.

 

14 mei: Basisworkshop Vergroot je zichtbaarheid met Video – slechts één plek beschikbaar

Kosten: 27 euro ex btw

Duur: van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Graanmaalderij Gouderak

 

7 juni: Beter Bloggen en Vloggen in Vogelvlucht. Leer niet alleen video’s maken, maar combineer je video met een blog en/of nieuwsbrief voor nog meer impact. Samen met teksttrainer Paula Brummelkamp schrijf je een blog, maak je een lijst met onderwerpen en ik help je je eerste video te maken. Na afloop kunnen tekst en video zo online.

Kosten: 89 euro ex btw, inclusief koffie, thee, lekkers en een uitgebreide lunch

Duur: van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: Graanmaalderij Gouderak

Aanmelden: stuur me een mail

 

Is werken in (kleine) groepen niet jouw ding? Voor 125 euro ex btw heb je me anderhalf uur voor jou alleen, beantwoord ik al je vragen en maken we natuurlijk een video.