De nummer 1 reden waarom ondernemers niet (blijven) bloggen

De goede voornemens zijn er altijd wel, zeker aan het begin van het jaar. “Dit jaar ga ik elke week een blog schrijven en een video maken zodat ik veel zichtbaarder ben en meer klanten krijg.”

 

Maar al vrij snel komt de klad erin. De inspiratie is op. Elke week een onderwerp bedenken, uitwerken, er een stukje over schrijven met een kop en een staart waar de lezer ook nog iets aan heeft én dan ook nog eens een video maken – dat is een hele opgave. Naast het gewone werk dat ook gedaan moet worden. Dus schuiven we het voor ons uit. Want er zijn altijd wel belangrijke deadlines die gehaald moeten worden. Er staan afspraken in de agenda die nog voorbereid moeten worden. De administratie moet bijgewerkt, er moet een nieuw product bedacht worden, mails beantwoord en de website moet nog aangepast.

Kortom: een blog schrijven lukt deze week écht niet, dat schuiven we door naar volgende week. En die video… Eerst maar eens zien dat ik volgende week dan wel een blog schrijf.

 

Herken je dit?

Ik wel. Zo ging het bij mij ook. En dat moest anders, want ook ik moet werken aan mijn zichtbaarheid. Dus staat er nu in mijn agenda dat ik elke maandag een blog schrijf met daarin een video. En daar mag ik alles bij elkaar hooguit een uur over doen.

 

Het voordeel van deze aanpak: ik heb de rest van de week stof genoeg om te delen op sociale media. Ik gebruik de tekst plus video als nieuwsbrief, als blog op mijn website, ik deel quotes op sociale media en ik ben met één uurtje werk de hele week hartstikke zichtbaar.

 

Samen kom je verder

Weet je dat ’t nog veel leuker is om dit samen te doen? Daarom kun je vanaf nu elke maandag bij me aanschuiven om jouw video op te nemen. Dat kan live in de Graanmaalderij (ik ben er toch) of we kunnen skypen zodat ik je input kan geven voor een onderwerp, de opbouw van je video en ik ben de stok achter de deur zodat je echt elke maandag een video maakt.

 

Vrolijk Volharden

Dat is de titel van dit aanbod. Omdat het echt wel een kwestie is van volharden, werken aan je zichtbaarheid. Maar daar word je dan toch ook vrolijk van. Een heerlijk begin van de week; even een uurtje aan je bedrijf werken, samen, zodat je de rest van de week je kunt richten op al die andere dingen in je agenda, in de wetenschap dat je intussen hartstikke zichtbaar bent.

 

Doe je mee?

Hier lees je er alles over: https://www.devisiegraaf.nl/vrolijk-volharden/

 

Beter Bloggen en Vloggen

Ben je nog niet zo ervaren met het maken van video’s en met het schrijven van blogs, dan is het verstandig om te beginnen bij de basis. Hoe kies je een onderwerp, hoe bouw je een blog op, hoe maak je je tekst aantrekkelijk voor de lezer en hoe combineer je tekst en video?

Dat leer je allemaal bij de training Beter Bloggen en Vloggen die start op 20 maart.

Deze training geef ik samen met Paula Brummelkamp, expert op het gebied van tekstschrijven en bloggen. Tekst én beeld versterken elkaar enorm als je het goed doet. Bij ons leer je hoe je daar optimaal gebruik van maakt.

Meer weten? Kijk hier: https://www.tekstenvoortrainers.nl/schrijftrainingen/beter-bloggen-en-vloggen-voor-trainers/

 

En voor nu, heb ik natuurlijk een tip: