Hoe houd je het vol??

Ook bij mij moet het wel eens uit mijn tenen komen, al lijkt dat van een afstandje niet zo.

Ik krijg wel eens te horen van klanten: “Ja maar bij jou gaat het allemaal zo makkelijk, ik vind het toch echt wel heel veel werk!
Dat laatste is helemaal waar – het eerste zeer zeker niet.

Ook ik moet me er af en toe echt toe zetten om een onderwerp te bedenken dat nuttig is voor mijn kijkers, de video op te nemen, te delen op sociale media, in mijn wekelijkse mail en in een blog op mijn website. Maar het moet.

Net als tandenpoetsen, de was doen en het huis schoonmaken. En elke dag koken, niet te vergeten. Allemaal niet de dingen waar ik met het liefste mee bezig houd. Maar zo is het leven nu eenmaal; al die karweitjes horen er nu eenmaal bij. Soms komt het domweg neer op discipline.

Gelukkig helpt het als je resultaat boekt. Vorige week maandag gaf ik mijn basisworkshop Video’s met Visie, en daar had ik binnen vijf dagen dertien deelnemers voor. Inmiddels staan er drie genoteerd voor de workshop in mei, en een voor de volgende in juni. Dat is waar ik het voor doe; ook ik heb domweg omzet nodig om mijn gezin te kunnen onderhouden.

Dus: domweg doen.
En als je dat moeilijk vindt: zoek hulp en ondersteuning. Zoek een buddy, iemand om het samen mee te doen. Dan pep je elkaar op en heb je een stok achter de deur om in actie te komen. Doen!

Succes!

Esther

 

PS Ik vind het dus zelf ook wel eens lastig om mezelf op te peppen en het toch maar weer te doen. Daarom heb ik Vrolijk Volharden bedacht:  je kunt elke maandagochtend bij me aanschuiven om video’s te bedenken en op te nemen. Ik doe dat zelf op dat moment ook, dus ik kan jou helpen (zowel inhoudelijk als met de uitvoering). Kost je maar 45 euro per keer, en dan kun je minstens een maand vooruit.
Daarvoor kun je je hier aanmelden.

Ik zie je graag! Zo kunnen we elkaar helpen…..